Tässä toinen rippijuhlien täytekakuista. Kakku on koottu vaaleista kääretorttulevyistä ja välissä on kinuskivaahtoa sekä tuoreita vadelmia. Kakku on kostutettu maidolla. Kuorrute on kaulintamassaa. Laitan tähän vielä täytteen ohjeen. Ohje on kinuskikissalta.
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl kevytvispiä
½ dl vaniljakreemijauhetta
400 g suomalaisia vadelmia (tuoreita tai jäisiä)
Muut täyteainekset:
Tee kinuskikastike useita tunteja etukäteen tai jo edellisenä päivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin. Anna kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vain täysin kylmä kastike vaahtoutuu. Nopeuta jäähtymistä kylmässä vesihauteessa ja siirrä sitten jääkaappiin. Vatkaa kastike vaahdoksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti