Näitä voileipäkakkuja tarjottiin rippihuhlissani. Ohje on vähän muokattu kinuskikissalta.
Kostutus:
maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
350-400 g kylmäsavulohta
2 dl tillisilppua
2 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
2 dl kevytmajoneesia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
valkopippuria
½ dl sitruunamehua
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja muotoile leivistä haluamiasi kuvioita. Tässä leipäviipaleet on halkaistu kulmasta kulmaan kolmioiksi. Voit myös ottaa leivistä muoteilla kuvioita. Kasta leivät molemmilta puolilta maitoon.
Asettele leipäviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille. Mikäli kaikki leipäviipaleet eivät pysy tässä vaiheessa paikoillaan, voit asetella niitä myös täyttövaiheessa, kun olet kaatanut osan täytteestä kulhoon.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Puhdista kala ja leikkaa pieniksi paloiksi. Silppua tilli.
Vaahdota kevytvispi. Lisää joukkoon majoneesi, tuorejuusto, kurkkusalaatti, lohi, tillisilppu ja valkopippuri.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen.
Kaada täyte kulhoon. Tasaa kulhon reunoilta täytteen yläpuolelle jääneet leipäviipaleet veitsellä leikkaamalla.
Asettele kostutettuja leipäviipaleita täytteen peitoksi yhtenäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.
Siirrä peitoksi laitetut kelmut syrjään ja aseta kulhon päälle tarjoilulautanen. Pidä lautasta paikoillaan samalla, kun käännät kulhon nurinpäin. Nosta kulho pois paikoiltaan. Irrota kelmut kakun ympäriltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti