keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Vaalea vuokaleipä

Ihan mahtavaa, huomasin tänään että kävijälaskuri oli mennyt yli 10 000. Kiitos kaikille siitä:) Tänään myös leivoin näitä ihania vaaleita vuokaleipiä. Tarkoituksena oli pistää taikinaan auringonkukansiemeniä, mutta muistin ne vasta kun taikina oli kohoamassa. Ohje on tehty kaksinkertaisena. 

3 dl vettä
30 g hiivaa
1 tl valkosipulisuolaa
1 dl soijajauhoja
1/2 dl ruokaöljyä
n. 7 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
vettä
seesaminsiemeniä


Lämmitä vesi noin kädenlämpöiseksi (ehkä hieman kuumemmaksikin, jos hiiva on kylmää) ja liota hiiva veteen. Sekoita joukkoon valkosipulisuola, ruokaöljy ja soijajauhot. Alusta joukkoon vehnäjauhot, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä kaksinkertaiseksi (minulla tähän meni 30-40 minuuttia).
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat. Pyöritä se vuoan (tilavuudeltaan n. 1 l) kokoiseksi pötköksi ja aseta vuokaan kohoamaan vielä hetkeksi. Sivele päälle vettä ja ripottele seesaminsiemeniä.
Paista uunissa n. 20 minuuttia.




Lämmintä tuoretta leipää ja voita, nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti