torstai 6. syyskuuta 2012

Omenainen kahvikakku


200 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
3 1/2dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhetta
1/2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä
2 omenaa kuorittuna ja raastettuna

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä  kuivat aineet keskenään. Lisää osa jauhoista ja kermaviili taikinaan. Sekoita joukkoon omenaraaste ja loput jauhoista. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1,5 l:n rengasvuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
tomusokeria maun mukaan
1 rkl sitruunanmehua

Sekoita ainekset keskenään ja kuorruta kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti