keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Creme vanilla omenapiirakka

Tämän ihanan ohjeen löysin kinuskikissalta. Varmaan paras omenapiirakka, mitä olen syönyt. Parasta huonenlämpöisenä jäähtyneen. Tämä maistuu muullakin kun omenoilla.


Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
 
Omena-vaniljatäyte:
450 g omenoita (n. 4 omenaa)
397 g kondensoitua maitoa
1 ½ dl kevytmaitoa
2 munaa
1/2 tl vaniljajauhetta
kanelia


Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. Nypi kuivat aineet sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Asettele vuokaan.
Sekoita kondensoitu maito, kevytmaito ja munat keskenään. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan omenoiden päälle.
Ripottele pinnalle kanelia.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.




2 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvää, ja niin oli myös mustikkaversio jota kokeilin kesällä.

    VastaaPoista
  2. On kyllä hyvä ohje ja mustikkaversio varmasri hyvää :)

    VastaaPoista