Tämä ihana lemon gurd sopii kakunväliin tai vaikkapa leivän päälle. Ohje on napattu kinuskissalta.
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita
Raasta sitruunoiden kuori ja purista 1 desilitra mehua.
Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit.
Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen.
Kaada sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti