torstai 24. toukokuuta 2012

Kääretorttuleivokset sateenkaaren väreissä


4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
4 tai 5 eri elintarvikeväriä

1 dl vadelmahilloa


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Jaa taikina 4-5 eri kulhoon ja värjää eri väreiksi. Kaada taikinat yksi kerrallaan sikinsokin pellille.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi.
Levitä marmeladi levylle ja kääri rullalle. Leikaa annospaloiksi ja laita jokainen pala muffinssipaperin päälle.
Halutessaan leivokset voi koristella lermavaahdolla, mutta halusin jättää värit näkyviin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti