Leivoin kauan aikaa sitten nitä rapsakoita ciabattoja. Päälle ripottelin koristeeksi juustoraastetta. Ohje on myllyn paras sivuilta.
3
|
dl
|
vettä
|
½
|
pkt
|
hiivaa (25 g)
|
2
|
tl
|
suolaa
|
3
|
dl
|
Durumvehnäjauhoja( käytin pelkkiä vehnä- ja graham)
|
3-4
|
dl
|
Puolikarkea Vehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja
|
2-3
|
rkl
|
oliiviöljyä
|
Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. laita kulho lämpimään vesialtaaseen) 45-60 min. Kylmään veteen alustettu taikina kohoaa hitaammin kuin kädenlämpöiseen veteen alustettu taikina, mutta hitaan kohotuksen ansiosta leipä saa paremman maun raskia sisältävästä jauhosta.
Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan ja painele jokainen käsin n. 10 x 20 cm:n ohuehkoksi levyksi, siis "kengänpohjaksi", jota italialainen sana "ciabatta" tarkoittaa. Laita ciabattat uunipellille liinan alle lämpimään paikkaan kohoamaan 45-60 min ajaksi.
Voitele hyvin kohonneet ciabattat öljyllä, mieluiten oliiviöljyllä. Paista 225-250-asteisessa uunissa 10-15 min. Älä peitä kypsiä ciabattoja. Parhaita heti tuoreena!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti