tiistai 2. lokakuuta 2012

Porkkanasämpylät

Mikään ei ole sen parempi iltapala kuin tuoreet ja lämpimät porkkanasämpylät.
Ohjeesta tulee noin 10 kpl.


1,5 dl maitoa
1 dl vettä
puoli pussia kuivahiivaa tai puolikas hiivapala
3 rkl siirappia tai hunajaa
2,5 dl sämpyläjauhoja
1 tl sormisuolaa
2 porkkanaa raastettuna
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl öljyä
voiteluun öljy-vesiseos noin 3+3 rkl


Lämmitä maito ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi jos käytät kuivahiivaa ja kädenlämpöiseksi jos käytät tuorehiivaa. Sekoita nesteen joukkoon pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva tai tuorehiiva. Lisää siirappi tai hunaja ja loput sämpyläjauhot. Sekoita tasaiseksi ja nosta lämpimään vesihauteeseen kohoamaan. Juuri on valmis, kun se kuplii ja on kohonnut.

Lisää juureen suola, prkkanaraaste, öljy ja jauhot. Alusta taikinaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja. Leivo taikinasta noin 10 sämpylää pellille ja anna kohota liinan alla. Voitele ja ripottele pinnalle esimerkiksi unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti