torstai 4. lokakuuta 2012

Korvapuustit


Unohdin ottaa kunnollisen kuvan korvapuusteista, kun tässä ne näkyy vain taka-alalla.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
noin 14 dl vehnäjauhoja
150 g rasvaa

TÄYTE:
100 g voita
1 dl sokeria
n. 2 rkl kanelia

voiteluun munaa
koristeluun raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.

Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala noin 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle puolet pehmeästä rasvasta ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla noin 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinalla peitettyinä.
Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti