Tämä on ehdoton lempparini mitä suklaakakkupohjiin tulee. Pohja on mehevä ja maukas. Paistaessa kakun saa jättää keskeltä kosteaksi. Pohjan voi tehdä gluteenittomana gluteenitonta jauhoseosta käyttäen. Ohje on kinuskikissalta hiukan muunneltuna.
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
150 g rasvaa
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään
Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan(noin 26)
Paista 175 asteessa noin 50-60 min.
Anna pohjan levätä vuoassa noin 15 min ennen kumoamista.
Liekkö ohje Kinuskikissalta? Erona tässä ohjeessa on vain maidon määrä. Onko tarkoitus todella laittaa 2 dl vai 3 dl, kuten Kinuskikissalla?
VastaaPoistaIeppa
Juu sieltä olen löytänyt. Mielestäni tulee parempi kun pistää vaan 2 dl eli on tarkoituksella:)
VastaaPoistaNyt on pohja uunissa ja jännityksellä odotan, kuinka mehevää on tulossa. Ainakin taikina on aivan mielettömän houkuttelevan näköinen (ja makuinen...). Lisäsin taikinaan jonkin verran maitosuklaapaloja - minusta on ihanaa, kun suklaisessa pohjassa on pehmeäksi sulaneita suklaasattumia. Olen aiemmin kokeillut toisenlaiseen pohjaan, ja toimi hienosti.
VastaaPoista...ja lisäyksenä: käytän kuorrutuksena mokkapalojen kahvikuorrutusta suklaakakuissa. Suklaa-kahvihimoiselle autuasta.
VastaaPoista25 g sulatettua voita
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
Itse sekoitan kahvia tehdessäni 2tl murukahvia 2rkl keitettyä vettä.
Kuulostaa tosi herkulliselta:) pitää pistää kuorrute mieleen ja kokeilla joku kerta.
VastaaPoista