tiistai 27. joulukuuta 2011

mehevä suklaakakkupohja

Tämä on ehdoton lempparini mitä suklaakakkupohjiin tulee. Pohja on mehevä ja maukas. Paistaessa kakun saa jättää keskeltä kosteaksi. Pohjan voi tehdä gluteenittomana gluteenitonta jauhoseosta käyttäen. Ohje on kinuskikissalta hiukan muunneltuna.

2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
150 g rasvaa
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 dl maitoa


Sekoita kuivat aineet keskenään

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi.


Vatkaa munat yksitellen joukkoon

Lisää joukkoon kuivat aineet ja maito  nuolialla sekoittaen.




Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan(noin 26)

Paista 175 asteessa noin 50-60 min.

Anna pohjan levätä vuoassa noin 15 min ennen kumoamista.

5 kommenttia:

  1. Liekkö ohje Kinuskikissalta? Erona tässä ohjeessa on vain maidon määrä. Onko tarkoitus todella laittaa 2 dl vai 3 dl, kuten Kinuskikissalla?

    Ieppa

    VastaaPoista
  2. Juu sieltä olen löytänyt. Mielestäni tulee parempi kun pistää vaan 2 dl eli on tarkoituksella:)

    VastaaPoista
  3. Nyt on pohja uunissa ja jännityksellä odotan, kuinka mehevää on tulossa. Ainakin taikina on aivan mielettömän houkuttelevan näköinen (ja makuinen...). Lisäsin taikinaan jonkin verran maitosuklaapaloja - minusta on ihanaa, kun suklaisessa pohjassa on pehmeäksi sulaneita suklaasattumia. Olen aiemmin kokeillut toisenlaiseen pohjaan, ja toimi hienosti.

    VastaaPoista
  4. ...ja lisäyksenä: käytän kuorrutuksena mokkapalojen kahvikuorrutusta suklaakakuissa. Suklaa-kahvihimoiselle autuasta.
    25 g sulatettua voita
    2 dl tomusokeria
    1 rkl kaakaojauhetta
    2 rkl vahvaa kahvia
    Itse sekoitan kahvia tehdessäni 2tl murukahvia 2rkl keitettyä vettä.

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa tosi herkulliselta:) pitää pistää kuorrute mieleen ja kokeilla joku kerta.

    VastaaPoista