sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Browniejuustokakku

 Nam, juustokakkua. Juustokakku kuuluu lemppareihini suklaan kanssa, joten mikä on parempaa kuin ne yhdessä. Ohje on kirjasta suklaaunelmia.

BROWNIEPOHJA:
100 g voita
115 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
2 munaa 
0,5 dl maitoa
2,5 dl jauhoja

KUORRUTE:
5 dl tuorejuustoa eli noin 400g- 450g
1,5 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta jogurttia

suklaata sulatettuna koristeluun

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhoita irtopohjavuoka(n. 26 cm).
Sulata voi ja suklaa kattilasa miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Nosta tulelta ja lisää sokeri.
Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon. Kaada seos vuokaan.

Paista uunissa 25 min. Ota uunista kuorrutetta valmistaessa. Laske uunin lämpö 160 asteeseen.
Vatkaa juusto, sokeri, munat ja vaniljasokeri huolellisesti. Sekoita joukkoon jogurtti. Kaada seos pohjan päälle. Paista 40-45 min.

Irrota kakku veitsella vuoan reunoista, mutta anna kakun jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta. pistä jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli ennen kuin viipaloit,



4 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää, suorastaan suussa sulavalta, nam! Kiva blogi sinulla, lisäsin sen listaani :D

    VastaaPoista
  2. Waude! Toi näyttää upeelta. Ite en osais kyllä tollasia luomuksia tehdä, oot tosi taitava :)

    VastaaPoista