perjantai 23. joulukuuta 2011

gluteenittomat karjalanpiirakat

Tein keliaakikko mummilleni joululahjaksi gluteenittomia karjalanpiirakoita tattarijauhoista. Taikina oli aika hankalaa leipoa, mutta siihen olisi auttanut psyllium. Tästä annoksesta tulle noin 15-20 piirakkaa.

KUORITAIKINA:
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
(1 tl psylliumia)
200 g tattarijauhoja (noin reilu 2 1/2 dl)

2 dl keittämätöntä puuroriisiä puuroksi keitettynä ohjeen mukaan( minulla puuroa jäi jonkin verran yli)

Sekoita suola (ja psyllium) veteen. Jos laitat psylliumia anna turvota hetki. Lisää jauhot vähitellen. Valmis taikina irtoaa kulhon reunoilta, mutta on pehmeää. Pyöritä taikinasta jauhoitetulla pöydällä tanko ja jaa se 15-20 palaan.Leivo palat piirakoiksi. Paista 250 asteessa 15-20 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti