Osallistuin tällä kakulla stockmannin kakkukilpailuun.
KAKKUPOHJA:
3 munaa
2 ½ dl sokeria
2 dl vehnjauhoja
½ perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
KOSTUTUS:
1 dl maitoa
TÄYTE:
4 dl kermaa
250 g tuorejuustoa
2 limen kuori raastettuna
2 rkl limenmehua
½ dl sokeria
300 g vadelmia
KUORRUTUS:
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kermaa
1 rkl voita
KORISTELU:
50 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
25 g candy melts suklaanappeja sulatettuna tai tummaa
suklaata temperoituna
1.
Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri
vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon.
Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175
asteessa noin 35 min.
2.
Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon
tuorejuusto. Raasta pestyjen limejen kuori vaahdon joukkon ja lisää joukkoon
sokeri ja limen mehu.
3.
Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Aseta
pohjimmainen kakkulevy tarjoiluastialle. Kostuta se maidolla. Levitä puolet
täytteestä pohjan päälle. Painele puolet vadelmista täytteen sisään. Toista
sama. Muista kostuttaa kaikki kerrokset.
4.
Kuorruta kakku. Sulata suklaa. Lämmitä kerna
kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Lisää sula suklaa kerman joukkoon.
Sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklaa kakun päälle
ja levitä tasaiseksi lastalla tai palettiveitsellä. Anna jähmettyä jääkaapissa
hetki.
5.
Koristele kakku. Sulata 50 g jokaista suklaata
eri kulhoissa. Levitä suklaat leivinpaperille erilleen ohuiksi levyksi ja laita
jähmettymään jääkaappiin. Tee candy meltseistä pitsirullat. Leikkaa leivinpaperista
kolme noin 10x10cm kokoista palaa.
Pursota suklaasta ristikkoa paperille jättäen pari senttiä tyhjää kolmelle reunalle.
Anna seistä hetken aikaa huoneenlämmössä. Kääri leivinpaperi rullalle siten,
että pursotetun suklaan ylä- ja alareuna osuvat toisiinsa. Jos rulla ei pysy
kasassa, voi esim. rullan sivuille laittaa klemmarit. Laita rullat jähmettymään
pakastimeen. Murra maito-, valko-
ja tumma suklaa eri muotoisiksi kulmioiksi. Rouhi valkosuklaasta muutama lastu
ja aseta ne kakun päälle. Asettele suklaakulmiot kakun reunalle siten,että
saman väriset eivät olisi vierekkäin. Viimeistele kakku asettelemalla
pitsirullat kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti