tiistai 7. helmikuuta 2012

Runebergin tortut

Sunnuntaina leivoin runebergin torttuja niinkuin päivään kuuluu. Kiirettä oli eilen, joten tänään vasta tänne. Ohje on sekasopan blogista muunneltuna.

TAIKINA:
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
3 dl jauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
2 dl kermaa( meillä oli vaan 1 dl, joten korvasin loput maidolla)
1 rkl rommia(ei pakollinen)

KOSTUTUS:
4 dl vettä
5 rkl rommia
1 rkl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen välissä vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kerman kanssa.
Lisää vielä joukkoon rommi. 
Jaa taikina runebergin torttu vuokiin. Sen sijasta voi käyttää voideltua muffinssipeltiä tai silikonisia muffinssivuokia.
Paista 175 asteessa noin 15-18 min. Leikkaa runebergin torttujen kohonnut pinta tasaiseksi ja käännä torttu toisinpäin.
Sekoita kostutuksen ainekset kulhossa ja kostuta. Upota torttu nesteeseen kunnes pintaan ei nouse kuplia.
Koristele tortut vadelmahillolla ja tomusokerivesikuorrutuksella.
Valmiit tortut on parhaita seuraavana päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti