Edellisestä postauksesta on kulunut jo yli kuukausi. Toukokuun alussa oli peruskoulun loppurutistus, konserttimatka Sveitsiin, siskon ylppäreitten valmistelua ja itse juhlat. Toukokuussa oli myös äitienpäivä ja tällaisen kakun tein äitille.
Kakkupohja ja täyte on kinuskissalta.
Taikina:
225 g Mini-pätkiksiä
225 g voita tai margariinia
2 ¼ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytmaitoa
225 g Mini-pätkiksiä
225 g voita tai margariinia
2 ¼ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytmaitoa
Leikkaa pätkikset rouheeksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi pätkisrouhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Anna jäähtyä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista. Nosta jääkaappiin ennen
kuin halkaiset kakkupohjan osiin. Kylmänä pohjalevyt pysyvät koossa parhaiten.
TÄYTE:
400 g mansikoita soseutettuna
4 dl kermaa
1 prk rahkaa tai
1 dl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Levitä täyte pohjan päälle.
Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Levitä täyte pohjan päälle.
Kakku on kostutettu maidolla ja kuorrutteena on valeanpunaiseksi värjättyä kermaa ja sikareita. Kukat on tehty sokerimassasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti