torstai 20. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka

Me nautittiin tätä mehevää piirakkaa kermavaahdon kanssa. Ohje on napattu Leipoi,leipoi blogista. Vaihdoin vaan kerman kermaviiliksi ja vähensin sokerin määrää.


Pohja:
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl voisulaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma ja jäähtynyt voisula. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne varovasti käännellen taikinan joukkoon.

Paista pohjaa uunissa 200 asteessa sen aikaa, että kevyesti pintaa painettaessa pohjan pinta on jämäkkä(noin 20 min).

Laita pilkotut raparperipalat (6dl) pohjan päälle.

Kaada raparperien päälle kermaviiliseos.(Sekoita kaikki ainekset sekaisin)

  • 1 tlk kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria 
Lopuksi ripottele päälle muruseos. (Nypi ainekset sekaisin, minun mielestä voin pitää olla kylmää)

  • 50g voita
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 100g sokeria
Ja paista vielä niinkauan, että pinta saa väriä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti