sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Vaahtokarkit

Jos leivonnassa jää valkuaisia yli eikä jaksa tehdä marenkeja voi tehdä vaahtokarkkeja.

1 rkl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
6 rkl+2 1/2 dl vettä
2 rkl liivatejauhetta
4 3/4 dl sokeria
50 g vaaleaa siirappia
2 munanvalkuaista
1 tl vaniljasokeria

Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys keskenään. Voitele neliskulmainen 23x23 cm kokoinen vuoka rypsiöljyllä ja jauhta seoksella. Varista ylimääräinen talteen.
Mittaa pieneen kulhoon 6 rkl vettä ja liivatejauhe.
Mittaa kattilaan sokeri, loppu vesi ja siirappi. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Jatka keittämistä kunnes seos on 120 asteista. Siirrä pois liedeltä ja lisää liivate.
Vatkaa valkuaiset vaahoksi. Lisää vanilja ja kuuma sokeriseos ohuena nauhana ja jatka vatkaamista 3-4 min.
Kaada seos vuokaan  ja anna jähmettyä 2 tuntia.
Levitä loput tomusokeri-maissitärkkelyseoksesta leikkuulaudalle. Kumoa jähmettynyt vaahtokarkki varovasti. Leikkaa paloiksi ja pyörittele palat sokeriseoksessa ennen pakkaamista. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa 3 päivää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti