perjantai 18. marraskuuta 2011

Korvapuusteja

Mikään ei ole sen ihanampaa, kuin tuoreen pullan tuoksu. Tuli huono kuva, kun siskon kamerasta oli akku loppu.

Korvapuustit

5 dl maitoa/vettä
2 pss kuivahiivaa
2 kananmunaa
1 1/2 tl suolaa
1 1/2dl sokeria
1 pss(8 g) kardemummaa
13-16 dl jauhoja
150 g rasvaa

Täyte:
rasvaa 
kanelia
sokeria

Lämmitä neste hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.
Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.
Lisää nesteen joukkoon sula, sokeri ja jauhot johon on lisätty kuivahiiva.
Jatka jauhojen lisäämistä alustaen.
Lisää kädenlämpöinen rasva ja vaivaa taikinapehmeäksi kiinteäksi palloksi.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Tarpeeksi kohonnut taikina on kimmoisaa.

Kaulitse taikinasuorakaiteen muotoiseksi suorakulmioksi.
Levitä rasva taikina levylle. Itse levitin rasvan pullasudilla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli.
Kääri levy rullalle ja leikkaa se vinosti sopiviksi paloiksi.
Aseta palaset pellille kapeampi puoli ylöspäin ja painalitteiksi korvapuusteiksi.
Kohota peitettyä pellillä. Voitele pullat kananmunala ja ripottele halutessasi päälle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti