perjantai 22. helmikuuta 2013

Daimkakku

Kokeilin tätä daimkakkua ullan unelman ohjeella. Tuli tosi hyvä ja daimkakun makuinen, paitsi pohja oli liian pehmoinen daimkakuksi.
pohja:

2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1-2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita

täyte:

5 dl vettä
2 dl vaniljakreemijauhetta
100 g valkosuklaata

päälle:

200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa
1 pss Daim-rakeita
  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi.
  2. Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoassa uunin alatasolla +200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja.
  3. Pohja on aika ohut, joten halkaise se varovasti sahalaitaveitsellä kahteen osaan.
  4. Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
  5. Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte.  Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi. (Unohdin tämän, joten kuorrute ei tarttunut kunnolla reunoille)
  6. Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu Daim-suklaalevy. Anna suklaan sulaa  ja sekoita seosta varovasti.
  7. Ripota Daim-rakeet ”pizzan” päälle ja kaada kuorrute pinnalle.


2 kommenttia:

  1. Tämä meni reseptiarkistoon! Olenkin kauan etsinyt tämäntapaista reseptiä! Pitänee jo heti ensi viikolla testata ;) Olisiko sinulla ideoita, miten pohjasta saisi paremman?

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) ensikerralla ajattelin tehdä kakkupohjan, johon tulee voita sekä laittaa mantelijauhetta.

    VastaaPoista