torstai 10. toukokuuta 2012

Ruusuinen äitienpäiväkakku



Tämä täytekakku on tehty 17 cm vuoassa, eli tämä kakku on mitoitettu 6 hengelle. Jos haluat tehdä tavallisessa vuoassa tee annos tuplana.  Tämä kakku on gluteeniton, mutta halutessa perunajauhot voi korvata vehnäjauhoilla. Tässä reseptissä kannattaa käyttää irtopohjavuokaa tai kelmulla vuorattua vuokaa. Tämän kakun tein jiipeenetin juttua varten.

Kakkupohja:
2 munaa
60 g sokeria( noin 1/2dl)
60 g perunajauhoja( noin 1 dl)
Täyte:
1 prk säilyke mandariineja
1,5 dl kermaa
150 g ranskankermaa
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Kuorrute:
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
Marsipaani- tai sokerimassa ruusuja

11.  Voitele ja jauhota noin 15-20cm kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi perunajauho joukkoon ja sekoita varovasti älä vatkaa. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min.
22. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon ranskankerma. Valuta mandariinien liemi talteen ja soseuta mandariinit. Lisää sose ja sokeri kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita kiehuvan veden joukkoon ja lisää ohuena nauhana vaahdon joukkoon.
33.Kokoa kakku. Leikkaa pohja 2 tai 3 osaan. Laita ensimmäinen levy vuoan pohjalle ja kostuta mandariinien liemellä. Levitä puolet tai kaikki täytteestä pohjan päälle riippuen siitä, leikkasitko kakkupohjan 2 vai 3 osaan. Toista sama ja muista kostuttaa myös ylin kerros. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli, jolloin kakku kerkeää mehustua.
44.  Kuorruta kakku. Vatkaa kerma ja lisää siihen sokeri. Pursota tai levitä kerma kakun päälle. Kuvan kakussa reunat on tehty kuvioraapalla ja päällä pursotukset.  Asettele ruusut kakun päälle. Marsipaaniruusuja saa kaupasta valmiina, mutta ne on myös helppo tehdä itse.







  

2 kommenttia:

  1. Nam, tuo täyte vaikuttaa tosi hyvältä! Itse en ole vielä ikinä tullut kokeilleeksi mandariinia kakun väliin, mutta toimii varmaan loistavasti. : )

    VastaaPoista