tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kinuskinen juustokakku

Leivoin siskoni 18-vuotissynttäreille kaksi tällaista juustokakkua. Ohje on pullahiiren makeat kakut kirjasta. Resepti on myös leivotaan-lehdessä. Tämä on yksi parhaista juustokakuista mitä olen ikinä syönyt!

POHJA:
200 täysjyvävehnäkeksejä
70 g voita

TÄYTE
220 g pehmeitä kermatoffee karamelleja
1 prk (379g) kondensoitua maitoa
3/4 dl ruokokidesokeria
5 munaa
725 g maustamatonta tuorejuustoa

KUORRUTE
1 1/2 dl ranskankermaa
1 1/2 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(kinuskikastiketta)

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Vuoraa n. 26 cm irtopohjanvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat ja painele keksimurska vuoan pohjalle. 
Pilko toffeet pieneksi paloiksi, vatkaa tuorejuustot notkeaksi, lisää ruokokidesokeri ja kondensoitu maito.Vatkaa, kunnes seos on hyvin sekaisin. Lisää munat ja vatkaa vain sen verran, että aineet ovat kunnolla sekaisin. Nostele sekaan kermatoffeet.
 Kaada täyte keksimuru pohjan päälle. Laita vuoan päälle folio,ettei pinta tummu liikaa paiston aikana. Nosta kakku uuniin 160 asteeseen 1,5 tunniksi.
 Anna kakun jäähtyä kunnolla vaikka yön yli. Mittaa kulhoon ranskankerma ja vispikerma. Vatkaa,kunnes se on vaahtoutunut kunnolla. Lisdää tomu- ja vaniljasokeri joukkoon ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin. Levitä kuorrute kylmän kakkupohjan päälle. Tarjoile kinuskikastikkeen kanssa.


5 kommenttia:



  1. Herkullisen näköinen,mutta ennen kun teen kertokaa mitä on kondensoitu maito?

    VastaaPoista
  2. Se on eräänlaista kinuskia. Sitä löytää hyvin varustetuista ruokakaupoista säilykkeiden kohdalla. Sitä on kahdenlaista on valmiiksi keitettyä ja keittämätöntä joka täytyy itse keittää oiskohan ollut n.3 tuntia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos anonyymi vastauksesta:) kondensoitu maito sijaitsee usein kookosmaitojen vierestä. Tähän ohjeeseen käytetään sitä keittämätöntä:)

    VastaaPoista
  4. Onko keittämätön kondensoitu maito ensin lisäystä keitetty vai käytetäänkö sellaisenaan? :)

    VastaaPoista
  5. Ohjeessa tarkoitetaan keittämätöntä maitoa:)

    VastaaPoista