keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Pekoni-punasipuli piirakka

Leivoin pari päivää sitten ruoaksi suolaista piirakkaa, johon laitoin vähän kaikkea mitä kaapista löytyi. 

Pohja:
70 g margariinia
2,5 dl vehäjauhoja
0,5 dl vettä

Täyte:
2 kpl punasipulia
150 g pekonisilppua ruskistettuna
1rkl rasvaa
150 g turkkilaista jogurttia( tai maustamatonta perus)
1 dl maitoa
2 kpl kananmunaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl siirappia
1 tl paprikajauhetta
1 mozzarella

Sekoita rasva jauhot ja vesi keskenään. Laita taikina jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Kuutioi sipulit ja ruskista ne pannulla rasvassa. Notkista jogurtin rakenne sekoittaen, lisää maito,kananmunat, mustapippuri ja siirappi. 

Kauli taikinasta piirakkavuoan kokoinen levy ja levitä se vuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä sipulit ja pekonit pohjan päälle.Kaada liemi päälle. Pilko mozzarella siivuiksi ja laita palat piirakan pinnalle. Ripottele paprikajauhe pinnalle.

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti