100 g voita
1 1/4 dl
tomusokeria
1 rkl tummaa
kaakaojauhetta
1 ½ dl
keksinmuruja (kaurakeksejä, Digestive-keksejä ym.)
2 ½ dl
sokerikakun muruja
2 rkl punssia
250 g
marsipaania
150 g tummaa
suklaata
1. Vaahdota
huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Siivilöi mukaan kaakaojauhe.
2. Murskaa
keksit ja murenna kakunpalat. Sekoita mukaan tomusokeri-kaakojauhe-voivaahtoon.
Mausta punssilla. Maista ja lisää punssia, jos haluat vahvemman maun. Laita
hetkeksi kylmään.
3. Jaa massa
kolmeen osaan ja pyöritä tangoiksi. Laita tangot leivinpaperin päälle ja
jääkaappiin jähmettymään.
4. Jaa
marsipaani myös kolmeen osaan ja kauli niistä pötköjen pituiset kaistaleet.
Kaistaleen leveys tulee olla sellainen, että se riittää pötkön ympäri. Rullaa
marsipaani pötkön ympäri, nipistä kiinni ja leikkaa ylimääräinen marsipaani
pois. Pyöritä pötkö tasaiseksi.
5. Leikkaa
pötköstä 4-5 cm pituisia paloja ja siirrä ne leivinpaperin päälle ja
jääkaappiin.
6. Sulata
suklaa ja kastele molemmat päät suklaassa. Säilytä punssirullat viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti