torstai 15. elokuuta 2013

Karviaispiirakka



 
Tämä ohje on blogissani jo omenatäytteellä.

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

karviais-vaniljatäyte:
4 dl karviaisia
397 g kondensoitua maitoa
1 ½ dl kevytmaitoa
2 munaa
1/2 tl vaniljajauhetta
kanelia


Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. Nypi kuivat aineet sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada marjat vuokaan.
Sekoita kondensoitu maito, kevytmaito ja munat keskenään. Sekoita vaniljasokeri täytteeseen. Kaada täyte vuokaan karviaisten päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä. Tarjoa tomusokerilla hunnutettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti