lauantai 14. kesäkuuta 2014

New Yorkin juustokakku

Tätä ihanaa juustokakkua nautittiin tänään. Itse pidän enemmän paistetuista juustokakuista niiden täyteläisyydestä ja siitä, ettei tarvitse käyttää liivatetta. Tämä ohje on Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala.

Pohja:
300 g digestivejä
150 g voita

Täyte:
600 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljajauhetta(tai -sokeria)
3 kananmunaa
1 dl kermaa
200 g valkosuklaata

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi muruihin. Painele muruseos 24cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista noin 10 min ja jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka tasaikseksi ja kuohkeaksi. Tämän voi tehdä käsin. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljajauhe. Sekoita munat yksi kerrallaan joukkoon ja lisää lopuksi kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita joukkoon.

Kaada seos keksipohjan päälle ja paista uunin keskiosassa 40 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla. Katkaise uunista virta ja jätä jälkilämpöön vielä puoleksi tunniksi. Laita kakku vahintään 4 tunniksi jääkaappiin, mutta se on parhainta seuraavana päivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti