Tätä ihanaa
juustokakkua nautittiin tänään. Itse pidän enemmän paistetuista juustokakuista
niiden täyteläisyydestä ja siitä, ettei tarvitse käyttää liivatetta. Tämä ohje
on Leila Lindholmin kirjasta Vielä yksi pala.
Pohja:
300 g
digestivejä
150 g voita
Täyte:
600 g
tuorejuustoa
250 g
maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl
maissitärkkelystä
2 tl
vaniljajauhetta(tai -sokeria)
3 kananmunaa
1 dl kermaa
200 g
valkosuklaata
Kuumenna
uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi muruihin. Painele
muruseos 24cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista noin 10 min ja
jäähdytä.
Vatkaa
tuorejuusto ja maitorahka tasaikseksi ja kuohkeaksi. Tämän voi tehdä käsin.
Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljajauhe. Sekoita munat yksi kerrallaan
joukkoon ja lisää lopuksi kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja
sekoita joukkoon.
Kaada seos
keksipohjan päälle ja paista uunin keskiosassa 40 minuuttia. Peitä tarvittaessa
foliolla. Katkaise uunista virta ja jätä jälkilämpöön vielä puoleksi tunniksi.
Laita kakku vahintään 4 tunniksi jääkaappiin, mutta se on parhainta seuraavana
päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti