sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Punssirullat

 
100 g voita
1 1/4 dl tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ dl keksinmuruja (kaurakeksejä, Digestive-keksejä ym.)
2 ½ dl sokerikakun  muruja
2 rkl punssia
250 g marsipaania
150 g tummaa suklaata

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Siivilöi mukaan kaakaojauhe.
2. Murskaa keksit ja murenna kakunpalat. Sekoita mukaan tomusokeri-kaakojauhe-voivaahtoon. Mausta punssilla. Maista ja lisää punssia, jos haluat vahvemman maun. Laita hetkeksi kylmään.
3. Jaa massa kolmeen osaan ja pyöritä tangoiksi. Laita tangot leivinpaperin päälle ja jääkaappiin jähmettymään.
4. Jaa marsipaani myös kolmeen osaan ja kauli niistä pötköjen pituiset kaistaleet. Kaistaleen leveys tulee olla sellainen, että se riittää pötkön ympäri. Rullaa marsipaani pötkön ympäri, nipistä kiinni ja leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Pyöritä pötkö tasaiseksi.
5. Leikkaa pötköstä 4-5 cm pituisia paloja ja siirrä ne leivinpaperin päälle ja jääkaappiin.
6. Sulata suklaa ja kastele molemmat päät suklaassa. Säilytä punssirullat viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti