Tämä
juustokakku on taivaallisen pehmeää suussa. Tosi ilmava ja tein siitä kaiken
kukkuraksi vähän kevennetymmän version eli saa nauttia vähän paremmalla omalla
tunnolla.
Pohja:
300 g dikestivejä
100 g voita
Raparperikiisseli:
500 g raparperia
1 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
1 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
Täyte:
5 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!) Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.
Murskaa
keksit ja sekoita tasaiseksi massaksi voin kanssa. Painele keksiseos
irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään
veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja
vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla
lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä rahka kulhossa vatkaimella sekoittaen ja
yhdistä valkosuklaasulan kanssa.
Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, rahka-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.Kaada täyte vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan
ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana
hitaasti vatkaten täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja laita
jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti