tiistai 18. kesäkuuta 2013

Raparperijuustokakku



Tämä juustokakku on taivaallisen pehmeää suussa. Tosi ilmava ja tein siitä kaiken kukkuraksi vähän kevennetymmän version eli saa nauttia vähän paremmalla omalla tunnolla.

Pohja:
300 g dikestivejä
100 g voita
Raparperikiisseli:
500 g raparperia
1 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä

Täyte:
5 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!) Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.
Murskaa keksit ja sekoita tasaiseksi massaksi voin kanssa. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Pehmitä rahka kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.

Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, rahka-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.Kaada täyte vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele tuoreilla mansikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti