sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Limejäädyke mantelipohjalla

Pääsiöisenä syötiin popsien lisäksi tätä Super helppoa jäädykettä. Ohjeen olen joskus bongannut leivotaan-lehdestä.

200 g mantelimassaa
2 munaa eroteltuina
2 limen mehu ja kuori raastettuna 
1/2 dl sokeria
3 dl kermaa

Pohjaa varten raasta tai murusta matelimassa ja sekoita tasaiseksi valkuaisten kanssa. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon keltuaiset. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Ota jäädyke puoli tuntia ennen tarjoilua pehmenemään huoneenlämpöön. Koristele limellä ja sitruunamelissan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti