tiistai 22. tammikuuta 2013

Yrttihyrrät fetalla ja sipulilla

Leivoin iltapalaksi näitä yrttihyrriä, joiden ohje on leivotaan-lehdestä. Paistoin hyrrät voidellulla muffinssipellillä, mutta ne voi myös yhtä hyvin paistaa pellillä muffinssivuoissa.

50 g  hiivaa
5dl vettä
2 rkl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
2 rkl pizzamaustetta
Noin 12 dl moniviljasämpyläjauhoja

Täyte
2 sipulia
voita paistamiseen
200 g fetajuustoa

Voiteluun ja koristeluun
Vettä
Oreganoa
Karkeaa merisuolaa

Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen,noin 37 asteiseen veteen.
Lisää hunaja,öljy,suola,oregano ja persilja ja vaivaa taikina samalla tasaiseksi. Anna nousta liinan alla noin 45 minuuttia.
Täyte: Silppua sipuli ja paista nopeasti pannulla voissa. Älä ruskista
Alusta taikina jauhotetulla leivinalustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin pala noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä levyn päälle sipuli ja fetajuusto. Rullaa taikina rullaksi kääretortun tavoin. Leikkaa rulla paloiksi. Laita palat leikkauspinta ylöspäin kevyesti voideltuihin ja jauhotettuihin muffinivuokiin. Anna kohota liinana alla n.20 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele hyrrät vedellä ja ripottele päälle oreganoa ja merisuolaa. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti