perjantai 14. joulukuuta 2012

Taateli-maustekakku appelsiinillä

Tällä kakulaa osallistun leivontafoorumin kuukauden haasteeseen. En osannut päättää taatelikakun, maustekakun ja appelsiinikakun välillä, joten yhdistin ne. Kakun maku paranee sen ollessa kylmässä. Säilyy yli viikon jääkaapissa.

1 pkt kivettömiä taateleita(200-250g)
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200 g margariinia
2 munaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
0,75 dl appelsiinimehua
3 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 ti muskottipähkinää
1 tl inkivääriä


Keitä kattilassa soseeksi paloitellut taatelit, sokeri ja vesi.
Sekoita kuumaan soseeseen rasva.
Jäähdytä seosta, etteivät munat kypsenny lisättäessä.
Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
Lisää appelsiini raaste ja mehu.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin tunti.






Kakku ilman koriselua.

2 kommenttia: