torstai 8. marraskuuta 2012

Mangojuustokakku

Tätä juustokakkua oli mun synttäreillä, Ohje on valion sivuilta, mutta olen tehnyt sen 20 cm vuokaan, jotta sain siitä korkeamman.

1  pak  (185 g)Wilhelmina-keksiä
50  gValio voita

Täyte

2  tlk  (à 425 / 250 g)säilykemangoa
1  tlraastettua limetinkuorta
1/2  dllimettimehua
1  rklvaniljasokeria
2  rasiaa  (à 200 g)Valio Viola® mango tuorejuustoa
liivatelehteä
valkuaista
2  dlsokeria

Kiille

2  dlValio 3 hedelmän mehua
1  dl


hyytelösokeria
Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos sille.
Täyte: Valuta mangot hyvin. Soseuta mangot.


Kakkuun tarvitaan 1 - 2 limettiä niiden koosta ja mehukkuudesta riippuen. Pese ne kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta pintakuori ohuelti. Purista 1/2 dl mehua. Yhdistä mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.






Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5 - 10 min.




Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella esim. teräskulhossa. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne 2 rkl:aan kiehuvaa Valio 3 hedelmän mehua tai vettä. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen.

Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yli yön.
Kiille: Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle.
Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita kakku tarjolle. Koristele halutessasi esim. vadelmilla tai ananaskirsikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti