keskiviikko 15. elokuuta 2012

Focaccia


Vielä on muutamia riipijuhlien tarjoiluja lisäämättä. Näitä tänne laittelen kun kerkiän. Tässä on mahtava pyöreä focaccia, joka sopii hyvin juhlapöytään. Tosi helppo ja nopea pyöräyttää yleiskoneella. Ohje leivotaan-lehdestä.

500 g keitettyjä, kuorittuja perunoita
noin 8 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
1/2 pussia kuivahiivaa
2 munaa
1 tl suolaa
1-2 tl kuivattua oreganoa
1/2 dl oliiviöljyä
20 coktail tomaattia
Fetaa maun mukaan
2 rkl tuoretta, silputtua oreganoa
sormisuolaa

1. Soseuta keitetyt perunat haarukalla. Lisää perunoiden joukkoon jauhot, öljy, hhiva, oregano, munat ja suola. Käytä yleiskonetta. Sekoita ensin aineet yhteen varovasti ja lisää koneen vauhtia, kunnes taikina on tasaista.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Painele taikina kahteen voideltuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisia on noin 20 cm. Anna kohota liinan alla noin 3 tuntia.
3.Voitele leivät oliiviöljyllä. Painele taikinaan halkaistut tomaatit, feta ja ripottele pääle oregano ja sormisuola.
4.Paista leipiä keskitasolla 175 asteessa noin 30 min. Peitä paistamisen loppupuolella foliolla. Tarjoile leipä lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti