Osallsituin huhtikuussa leivontafoorumin haasteeseen voitaikina. Sijoituin näillä pienillä mustikkapiirakoilla kuudenneksi ja sunnuntailta tuli ihana tuotepaketti.
Taikina:
voi 250g
vehnäjauho 250g (= n. 4dl)
leivinjauhe 1tl
vesi 100g
vehnäjauho 250g (= n. 4dl)
leivinjauhe 1tl
vesi 100g
Täyte:
200 g mustikoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa
2 rkl perunajauhoja
Sekoita voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi (niin kylmää kuin hanasta tulee). Jos haluat erityisen lehtevän taikinan, kauli taikina tällöin 3x3. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa
2 rkl perunajauhoja
Sekoita voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi (niin kylmää kuin hanasta tulee). Jos haluat erityisen lehtevän taikinan, kauli taikina tällöin 3x3. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Kauli taikina levyksi. Ota muotilla sopivia
paloja ja vuoraa nillä voidellun muffinssipellin kolot. Täytettä varten
sekoita kaikki täytteen ainekset ja lusikoi piiraisiin. Kauli ylijäänyt
taikina ja leikkaa siitä kannet piirakoita varten. Painele kannet
kunnilla kiinni ja paista 225 asteessa noin 20 min. Koristele
tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti