Tämä on vähintäänkin vähintään yhtä hyvää kuin
tuulihatut.
3 munaa
125 g margariinia tai voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
½ tl leivinjauhetta
3 munaa
Täyte:
150 g kylmäsavulohta
1 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
tilliä silputtuna
suolaa ja pippuria
Sulata
rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kattilaan samalla
sekoittaen kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen
kokoajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä,
sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa lopuksi
joukkoon kananmunat yksitellen.
Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin
päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta
on saanut kauniin värin. Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin
päälle jäähtymään.
Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita
kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn
päälle.
Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita rulla
jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti