torstai 7. helmikuuta 2013

Koko perheen laskiaispulla

Jos laiskottaa pullien pyörittely, ratkaisuna on leipoa yksi jättipulla, josta voi leikata siivuja jokaiselle. Tästä jättipullasta saa munattoman, jos sen jättää voitelematta. Täytteen voi valita omien lemppareiden mukaan, joko hilloa, mantelimassaa tai molempia! 

Kehittelin jiipeenettiin uudenlaisen laskiaispullareseptin, jonne linkki löytyy täältä.


Taikina:
25 g hiivaa
2,5 dl maitoa
0,75 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
6 -7 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sulatettua voita tai rypsiöljyä

Voiteluun:
Kananmuna

Päälle:
Raesokeria

Täyte:
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
15o g mantelimassaa
0,5-1 dl vadelmahilloa



Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa hyvin. Lisää lopuksi voi tai öljy.

Alusta taikinaa niin kauan, että se irtoaa kulhon reunoista ja käsistäsi, mutta on silti pehmeää.

Anna taikinan kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla 20–30 minuuttia.



Leivo taikinasta iso litteä pulla noin 20-25 cm halkaisijaltaan. Anna kohota 20 minuuttia. Voitele pulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pulla 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Paiston loppupuolella kannattaa pullan päälle laittaa leivinpaperi liiallisen tummumisen estämiseksi.





Pullan jäähdyttyä halkaise se sahalaitaisella veitsellä. Leikkaa mantelimassasta ohuita siivuja ja asettele toiselle puolikkaalle. Levitä hillo jommallekummalle puoliskolle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Pursota kerma alemmalle puoliskolle ja nosta kansi päälle.


3 kommenttia: