lauantai 7. heinäkuuta 2012

kesän mansikkakakku


Leivoni pari päivää sitten kesän ensimmäisen mansikkakakun. Kakku on ihan perinteinen. Siinä on 3 munan sokerikakkupohja. Täyttessä on kermavaahtoa, banaanin paloja, tuoreita mansikoita soseutettuna ja 4 liivatetta. Pursotukset kermavaahtoa ja koristeena mansikoita ja mintunlehtiä.

Nyt blogissa on ollut vähän hiljaista, kun oltiin viikko Barcelonassa ja ensi keskiviikkona lähden riparille. Viimeistään elokuun alussa tulee taas päivityksiä rippijuhlien tarjoilujen merkeissä.

Tässä vielä täytteen ohje:
4 dl kermaa
400 g mansikoita soseutettuna
3 banaania
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mansikkasosa ja banaanit pilkottuina. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 min. Purista ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Lisää liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen. Kokoa kakku ja anna jähmettyä noin 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa.


1 kommentti:

 1. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista