lauantai 25. helmikuuta 2012

Juustosarvet

 Leivoin tänään aamupalaksi juustosarvia. Alkuperäinen ohje on hellapoliisilta.

6 dl jauhoja 
2 dl juustoraastetta
2 tl leivinjuhetta
1 tl suolaa
150 g pehmeää rasvaa
1 1/2 dl maitoa

TÄYTE:
1 dl juustoraastetta

Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi massaksi. Sekoita maito joukkoon, mutta älä vaivaa.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat pyöreiksi levyiksi ja jaa 8 osaan. Laita leveämpään päähän juustoraastetta. Kääri sarviksi. Laita sarvet pellille ja voitele maidolla. Paista 200 asteessa 10-15 min.
 


perjantai 24. helmikuuta 2012

Gluteenittomat cookiet


Tein samalla ohjeella cookieita, mutta gluteenitonta jauhoseosta käyttäen. Nämä eivät näytä yhtä hyviltä kuin vehnäjauhoista, mutta maku oli hyvä. Joukossa oli tummaa suklaata ja saksanpähkinöitä.



Mantelikeksit


2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
2 dl ruokosokeria
1 dl mantelirouhetta
200 g voita
1 muna
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Muotoile taikinasta palloja pellille ja paista 200 asteessa noin 10 min.
 

Suklaakakku lime-vadelmatäytteellä


Osallistuin tällä kakulla stockmannin kakkukilpailuun.
KAKKUPOHJA:
3 munaa
2 ½ dl sokeria
2 dl vehnjauhoja
½ perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

KOSTUTUS:
1 dl maitoa

TÄYTE:
4 dl kermaa
250 g tuorejuustoa
2 limen kuori raastettuna
2 rkl limenmehua
½ dl sokeria
300 g vadelmia

KUORRUTUS:
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kermaa
1 rkl voita

KORISTELU:
50 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
25 g candy melts suklaanappeja sulatettuna tai tummaa suklaata temperoituna



1.     Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 35 min.

2.     Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Raasta pestyjen limejen kuori vaahdon joukkon ja lisää joukkoon sokeri ja limen mehu.

3.     Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Aseta pohjimmainen kakkulevy tarjoiluastialle. Kostuta se maidolla. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Painele puolet vadelmista täytteen sisään. Toista sama. Muista kostuttaa kaikki kerrokset.

4.     Kuorruta kakku. Sulata suklaa. Lämmitä kerna kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Lisää sula suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä tasaiseksi lastalla tai palettiveitsellä. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki.

5.     Koristele kakku. Sulata 50 g jokaista suklaata eri kulhoissa. Levitä suklaat leivinpaperille erilleen ohuiksi levyksi ja laita jähmettymään jääkaappiin. Tee candy meltseistä pitsirullat. Leikkaa leivinpaperista kolme noin 10x10cm  kokoista palaa. Pursota suklaasta ristikkoa paperille jättäen pari senttiä tyhjää kolmelle reunalle. Anna seistä hetken aikaa huoneenlämmössä. Kääri leivinpaperi rullalle siten, että pursotetun suklaan ylä- ja alareuna osuvat toisiinsa. Jos rulla ei pysy kasassa, voi esim. rullan sivuille laittaa klemmarit. Laita rullat jähmettymään pakastimeen.  Murra maito-, valko- ja tumma suklaa eri muotoisiksi kulmioiksi. Rouhi valkosuklaasta muutama lastu ja aseta ne kakun päälle. Asettele suklaakulmiot kakun reunalle siten,että saman väriset eivät olisi vierekkäin. Viimeistele kakku asettelemalla pitsirullat kakun päälle.




Mustikkamuffinssit sokerihuurteella


Tämän ohjeen sain pullahiiren blogista.


2 1/2 dl maitoa
120 g voita
1 kananmuna
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin 3 dl mustikoita

Kuorrute
25 g voita
1/2-1 dl erikoishienoa sokeria

Sulata voi. Vatkaa voi, maito ja kananmuna kevyesti keskenään. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne lopuksi sekoitellen koukkoon. Voit lisätä mustikat tässä vaiheessa joukkoon tai ripotella ne suoraan taikinan sekaan ja päälle muffinssivuokiin. Voitele muffinssipelti kevyesti ja nostele taikina vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa muffinssit pois pelliltä ja nosta ritilän päälle jäähtymään. 
Sulata voi kuorrutusta varten. Voitele muffinssit päältä ohuelti sulatetulla voilla pullasutia apunakäyttäen ja pyörittele sokerissa. Nostele tarjolle.



sipuli-basilika piirakka


Leivoin yhtenä pävänä sipulipiirakkaa tällä ohjeella, mutta lisäsin siihen silputtua basilikaa.

torstai 16. helmikuuta 2012

Lime-suklaa-vadelma täyte


4 liivatetta
150 g tummaa suklaata
2 limen kuori
2 rkl limemehua
4 dl kermaa
250 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl vettä
200 g (jäisiä) vadelmia



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi tuuma suklaa. Raasta limen kuori ja purista mehu.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, mascarpone, sokeri ja suklaa rouhe. Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan. Painele päälle vadelmia. Jos käytät pakastevadelmia, ota ne suoraan pakkasesta jäisinä. Tuoreet marjat voit toki käyttää sellaisinaan. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Suklaakreemi


Kaulittavien massojen alle kannattaa laittaa jonkinlainen suklaa- tai sokerikreemi. Kreemi estää kakkua vettymästä, mutta kreemistä huolimatta ei kakkua kannata säilyttää kuvun alla. Sitä voi myös käyttää esim pursotuksiin kuten esim. tässä kakussa. Kreemi kannattaa maustaa ja/tai värjätä muuhun kakkuun sopivaksi. Tämä kreemi on oikein suklaisen makuinen. Kreemi soveltuu hyvin myös esim. muffinssien kuorrutteeksi. Tästä annoksesta tulee noin. 28 cm kakun päälle, mutta jos pursottaa, kannattaa ohjetta soveltaa.

180 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl kylmää

Vatkaa pehmeä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Lisää tomusokeri samalla vatkaten. Lisää kaakaojauhe ja vesi, jos kreemi tuntuu paksulta. Levitä tai pursota kakun päälle.

Syksyinen täytekakku


Tälle kakulle en mitään muuta nimeä keksinyt. Kakku meni läksiäisiin ja ainoa toive että olisi ekohenkinen. En keksinyt mitään muuta kuin tämän. Alunperin kakkuu piti tulla yhdelle reunalle laskoksia, mutta tehdessä en uskaltanut kokeilla.


Kakussa on mehevä suklaakakkupohja ja välissä lime-suklaa-vadelmatäyte. Pohja kostutin laimennetulla limemehulla. Koska kakku piti tehdä edellisenä päivänä aikataulun takia, laitoin kaulintamassan alle suklaakreemin. Eli siis kakun kuorrutin tulusta saatavalla kaulintamassalla. Se on eri tavaraa kuin ruokakaupoista saatava vaahtokarkinmakuinen kaulintamassa. Sen värjäsin pastavärillä ja päälle tuputtelin tomuväriä. Koristeisiin tarkempaa tietoa täältä. Kakussa oleva nauha on myös kaulintamassaa.