lauantai 7. heinäkuuta 2012

kesän mansikkakakku


Leivoni pari päivää sitten kesän ensimmäisen mansikkakakun. Kakku on ihan perinteinen. Siinä on 3 munan sokerikakkupohja. Täyttessä on kermavaahtoa, banaanin paloja, tuoreita mansikoita soseutettuna ja 4 liivatetta. Pursotukset kermavaahtoa ja koristeena mansikoita ja mintunlehtiä.

Nyt blogissa on ollut vähän hiljaista, kun oltiin viikko Barcelonassa ja ensi keskiviikkona lähden riparille. Viimeistään elokuun alussa tulee taas päivityksiä rippijuhlien tarjoilujen merkeissä.

Tässä vielä täytteen ohje:
4 dl kermaa
400 g mansikoita soseutettuna
3 banaania
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mansikkasosa ja banaanit pilkottuina. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 min. Purista ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Lisää liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon sekoittaen. Kokoa kakku ja anna jähmettyä noin 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti