tiistai 25. lokakuuta 2011

Sokerimassa- ja marsipaanikoristeita

Iski mieli tehdä koristeia. Kaapista löytyi sokerimassaa, josta syntyi rusetti. Rusetin ohje lötyyy täältä. Kaapista löytyi myös marsipaania, josta tein ruusun. Koristeet säilyvät suljetussa rasiassa huoneenlämmössä jopa viikkoja.

Amerikkalaiset suklaamuffinssit

Leivoin siskoni kaverin juhliin tuliaisiksi suklaamuffinsseja. Muffinsit on paistettu muffinssipellillä, jolloin ne ovat kohonneet vuoasta yli. Tuloksena oli amerikkalaisia muffinsseja.

100 g voita/margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kanamunaa
1 dl maitoa
4 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g tumma suklaata

Sekoita rasva, sokeri, muna ja maito keskenään. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää rasvaseoksen joukkoon. Lisää rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Suklaakakku suklaakuorrutteella

Pari viikkoa sitten tein suklaakakun lahjaksi kaverilleni. Pohjana on mehevä suklaakakkupohja. Lisäsin taikinaan kuorittuja ja rouhittuja maapähkinöitä. Kuorrute on tehty voista, tomusokerista ja suklaasta. Ohjeen sain Mark & Spencer:in Easy Baking kirjasta. Suklaapitsirullat on tehty Candy meltseistä (tumma suklaa) ja kiekurat Pandan maitosuklaasta.